fredag 19 oktober 2012

Hög tid.Verkligen hög tid att uppdatera bloggen.
Ska sanningen fram så har det inte blivit speciellt mycket tillfällen ute vid vattnet den sista tiden.

De två sista passen jag var ute så stod laxfiske på schemat. Det hela tilldrog sig nere vid Lagan tillsammans med "Laxakungen" och hans brorsa ""Håvmästarn".

Vi var på plats en bra stund innan det ljusnade och när de började släppa på vattnet så var vi ordentligt taggade och började frenetiskt kasta med våra tubflugor.
Fisket var riktigt trögt och trots att vi såg en hel del fisk så var det ingen av dem som visade intresse för våra flugor.

Vädret bjöd på regn hela dagen och endast "Laxakungen" lyckades lura upp en liten lax på ca 2kg innan lunch. Detta trots att det var en hel del fiskare på den sträckan vid stod på.

Vi höll trots allt humöret på topp med hjälp av varm mat, kaffe och många skratt.

Efter lunch var det många av fiskarna som gav upp men vi kämpade på och  så som många gånger förut så visade det sig att trägen vinner.

Först var det, tror det eller ej, Laxakungen som fick på och lyckades landa en fin hanne på dryga 6kg.

Sedan var det min tur att få ordentligt spöböj. Fisken var även den i 5-6 kg klassen men tyvärr var den felkrokad och fick gå tillbaka omgående.

Det dröjde dock inte länge innan jag fick hugg på nytt och efter en stunds nervöst drillande så kunde mitt livs första lax håvas. En fin fet fisk på dryga 5kg.


 

Laxakungen kontrade direkt med en blank, fin fisk som var något mindre än den jag precis tagit.
Nu kände vi oss som kungarna av Lagan och det hela fullbordades med att håvmästarn drog en fisk på drygt 4kg.


Om jag minns rätt så skrattade vi hela vägen hem i bilen.

Helgen efter var vi på plats igen. Förhoppningarna var i topp men som så många gånger som förut så blev vi varse att det inte finns något som är givet inom fisket.

Vi fick åka hem tomhänta denna gång men jag är ganska säker på att till våren kommer både Laxakungen och Håvmästarn och kanske till och med jag synas utmed ån.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar