söndag 22 juli 2012

Återseende och nytt PB till Fredde!
Jag och Fredde gav oss iväg på lite gäddfiske på lördasmorgonen, Väderprofeterna lovade uppehåll(!) och chans till solsken.
Fisket började trögt med endast några mindre gäddor som tog på jerk. Sedan började det suga i kaffetarmen och vi växlade över till trolling. Trots att vi körde en lång stund så var det helt dött.

Det var först  när vi lade till vid ett grundare område som det började hända grejer. Solen tittade fram och vinden ökade Vi fick en del fisk på våra beten och jag tog ett par fina gäddor på runt 5 kg. Vid andra ankringen fick Fredde ett ordentligt påslag och när gäddan gick upp i ytan en bit från båten fick vi se att det var en riktig krokodil som tagit hans orangefärgade skelly.

Håvningen gick utan problem och vi kunde sakta köra in mot land för vägning, mätning. Vågen visade stadiga 11,15kg och hon var 118 cm lång. Efter lite vila i vågsäcken och fotografering simmade fick hon åter simma tillbaka igen.

Ett nytt personligt rekord och ett stort grattis till Fredde!

Efter hemkomst och lite jämförande av denna gädda och den jag tog i samma sjö  mellan jul och nyår , som då vägde 11,3 och också 118 lång, är detta med all säkerhet samma fisk.
Ett bevis på att Catch and release verkligen fungerar.


När vi gled ut i samma område en stund senare lyckades Fredde kroka ytterligare en fin fisk på runt 6kg.
Totalt summerade vi ett 15- tal gäddor och det bestående minnet av dagen är återseendet av den stora gäddan.
Vem vet kanske kan vi lura henne igen?


28/12- 11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar